Holdtræning

Her får du en oversigt over vores forskellige hold og træningstider

Hold

Vi tilbyder en bred vifte af hold, der alle varetages af en uddannet fysioterapeut med kendskab til de fysiske udfordringer og problemstillinger, der gælder for de enkelte holddeltagere.

For at kunne deltage på et af vores diagnosespecifikke hold vil du inden deltagelse blive grundigt undersøgt af en af vores fysioterapeuter, hvor I ligeledes sammen laver en behandlingsplan.

Vi tilbyder både hold inden- og udenfor sygesikring.

Se vores forskellige holdtider herunder og læse mere om vores forskellige hold under skemaet.

Træningstider

Fysio-Flow

Føler du dig stiv og øm i muskler og led? Savner du mere bevægelighed i din krop? Eller mærker du bare, at hverdagens travlhed påvirker din trivsel og funktion i hverdagen?

Er svaret “Ja” til en af ovenstående spørgsmål, så er vores nye Fysio-Flow holdtræningsforløb måske noget for dig. Fysio Flow er en træningsform, der træner kroppens bindevæv. Formålet med træningen er at øge bevægeligheden og aktivere kroppens ro- og hvilesystem. Træningen består af en opvarmning, hvor vi laver bløde sving i kroppen for at øge vores kernetemperatur. Herefter udfører vi en række blide, langsomme bevægelser i aktive, dynamiske stræk. Timen afsluttes altid af 5-10 minutters afspænding.
Træningen varetages af vores fysioterapeut Marie Gaardbo, der er certificeret Fysio Flow instruktør. Hun vil tage hensyn til den enkeltes begrænsninger, og korrigere undervejs, så du kan mærke den fulde effekt af træningen.

Fysiopilates

Fysiopilates er for alle, som ønsker bedre kropsstabilitet og holdning.

Fokus i øvelserne er rettet mod samarbejdet mellem mave- og rygmuskulatur samt bækkenbund. Øvelserne i Fysio-pilates er som udgangspunkt lette og hensyntagende. De henvender sig derfor til folk med smerter i enten ryg eller nakke-skulder, men omvendt kan sværhedsgraden nemt øges, så Fysio-pilates kan skabe udfordring for alle.

GLA:D HOLD – artrose i knæ eller hofte:

GLA:D står for “Godt Liv med Artrose i Danmark” og er et evidensbaseret uddannelses- og træningsforløb til patienter med hofte- og/eller knæartrose (slidgigt).

Målet er at nedsætte smerter, forbedre funktion og øge livskvalitet. Du kan også deltage, selvom du er skrevet op til operation. Dette er et forløb, der omfatter 2 timers patientuddannelse og 12 timers træningspas over ca. 8 uger.

Du kan derudover også gå på dette hold, hvis du har en genoptræningsplan efter ny hofte eller knæ.

Læs mere på www.glaid.dk

Balancehold

Problemer med balancen kan have mange årsager. Holdet er for dig, som føler sig usikker på benene. Det kan være, at du har en neurologisk diagnose, har fået en ny hofte eller et nyt knæ, har osteoporose eller lignende. Du har måske været faldet et par gange eller været tæt på. Træningen vil være bygget op omkring styrke/stabilitetsøvelser, funktionelle balanceøvelser samt øvelse i at komme op fra gulv.

Træningshold og seniorhold

Med alderen mindskes vores knoglemasse, og mange oplever en svækkelse af muskler, led og kredsløbet. Derfor er det nu vigtigere end nogensinde at holde kroppen i gang. Vi arbejder med en blanding af kredsløbstræning, styrketræning og balanceøvelser. Træningen foregår med en intensitet, hvor alle kan være med, samt bliver justeret efter funktionsevne.

Kvindehold

Holdet er for kvinder i alle aldre, der gerne vil i gang med motion og bevægelse. Træningen vil være en blanding af pulstræning for at øge konditionen og let styrketræning for alle kroppens muskler. Træningen kan evt. suppleres med undervisning i bl.a. løfte/bæreteknik, arbejdsstillinger, siddestilling og holdningskorrektion.

På kvindeholdet er der plads til alle, og hvor vi tager højde for den enkeltes kunnen og ønsker. Der vil være fællestræning efterfulgt af træning efter eget program – alt efter fokusområde.

Superviseret træningshold

Holdet er for alle, der har behov for genoptræning med vejledning fra en fysioterapeut.

Træningen er for dig, der trænger til genoptræning af et specifik område for eksempel efter en skade eller operation. Det er vigtig med en specifik træning, der retter sig præcis mod din problematik, for at se resultater. Derfor vil der være mulighed for individuel rådgivning og varierende øvelsesniveau.

Formålet er at mindske, fjerne eller forebygge dine gener.

    Vil du træne med os?

    Ring på +45 8625 2590 eller send os en mail på info@aarhusfys.dk

      Så finder vi det rette hold til dig. Har du spørgsmål, er du selvfølgelig også meget velkommen til at kontakte os.