KOM TILBAGE TIL DIN SPORT

Sportsfysioterapi i Århus

  • Brabrand

Book gratis screening🎯

Er sportsfysioterapi det rigtige for netop dig? Book en gratis screening få en faglig vurdering af hvad, der er det rigtige for dig.

  • 15 minutters gratis screening
  • Udredende forundersøgelse
  • Er sportsfysioterapi for mig?
  • Hvad er planen herfra?

Værd at vide om sportsskader: Hurtig hjælp = hurtigt klar igen

At komme i gang med genoptræningen med det samme giver en hurtig og effektiv rehabilitering. Giv dig selv bedst mulig chance for at vende hurtigt tilbage til samme niveau som før: Start dit genoptræningsforløb med et samme.

Klientudtalelser

Din sportsfysioterapeut

Vores sportsklinik ledes af sportsfysioterapeut Jonas Jensen, der har arbejdet med idrætsskader de sidste 12 år, både indenfor professionel- og amatørsport.

Læs mere om Jonas

Fra 2015 til 2022 har Jonas arbejdet for Randers FC og været ansvarlig for hele deres sundhedssektor, og hans ekspertise ligger derfor indenfor ankel, knæ, hofter, lyske og muskel/sene problematikker, men har også tidligere arbejdet med håndboldspillere og på andre klinikker.

Når en spiller er blevet akut skadet har Jonas været den første på stedet og fra starten kunnet sætte den rigtige behandling i gang. Derfor har han stor erfaring igennem hele skadesforløbet tilbage til sport og forebyggelse.

“Jeg har altid elsket sport i alle dens former og ved hvor hæmmende det er ikke at kunne præstere, hvad end det er løbeturen eller kampen i weekenden. Min store motivation er derfor at give det bedst mulige forløb for den enkelte ved at samarbejde og lave fælles mål.”

Jonas har taget efteruddannelse som Sportsfysioterapeut og blev færdig i 2016. Dertil har han suppleret med diverse behandlingsteknikker og fået FIFA’s diplom i Football Medicine.

Jonas bor til daglig i Århus med hans kone og 3 børn. Der bruges tid på løb, styrketræning og kitesurfing i fritiden.

Forløbet fra booking til retur til sport

1. Indledende undersøgelse og udredning

Indledende diagnosticering af din skade og fastsættelse af målsætning.

f

2. Personlig og målrettet plan

Personligt tilpasset træningplan, du følger med din sportsfysioterapeut.

3. Behandlingssessioner

Vi arbejder i faser og kriteriebaseret. Undervejs justerer vi efter dit niveau.

4. Eventuelle tiltag

Eventuelle tildag er altid inkluderet: Ultralydsscanning, akupunktur, optapening, elektrisk stimulering, okklusionstræning, laserbehandling og mere.

5. Klar-test

Klar-test, der giver svar på om, du er klar til at genoptage din sport.

Priser for genoptræning hos sportsfysioterapeut

Har du en sundhedsforsikringen eller en ulykkesforsikring, kan du bruge den hos os. Er du i tvivl om, hvordan du er dækket, er du altid velkommen til at kontakte os, så hjælper vi dig med at finde ud af det.

Pris
Gratis screening
0 kroner
Første konsultation
545 kroner
Efterfølgende konsultationer
400 kroner
Tilskud fra "danmark"
✅ 133 kr / 88 kr i tilskud pr. konsultation
Forsikringer
✅ Sundhed
✅ Ulykke
📞 Ring til os, hvis du er i tvivl om din dækning

Aktiv Livsstil – Undgå tilbagefald efter dit forløb

Træning er det bedste redskab til at undgå skader og skavanker. Samtidigt er en aktiv livsstil afgørende for at opretholde en god livskvalitet. Vi tilbyder derfor forløb til dig, der:

  • gerne vil undgå tilbagefald efter et genoptræningsforløb
  • døjer med skader og skavanker og ønsker vejledning til at opretholde en aktiv livsstil
  • er selvkørende men motiveres af professionel vejledning, der følger op på træningen

Vores Aktiv Livsstil Pakker

Aktiv Livsstil

Basis

  • Program hver måned med træning og øvelser tilpasset dig
  • Løbende sparring på mail
  • Fri træning i vores center for 175 kroner

395 kroner mdr.

Aktiv livsstil

PLUS

  • Fysisk session hver måned med øvelser og tracking af din status
  • Program hver måned med træning og øvelser tilpasset dig
  • Løbende sparring på mail
  • Fri træning i vores center for 175 kroner

595 kroner mdr.

Aktiv Livsstil

Ekstra

    100% tilpasset forløb efter dine ønsker og behov.

    Måske du har brug for flere sessioner, okkusionstræning eller andet.

    Hør mere for pris

    Performance Forløb

    Ønsker du at blive bedre til din sport, er det værd at overveje et performanceforløb hos vores sportsfysioterapeut. Et performanceforløb er for dig, hvis du gerne vil hoppe højere til volleyball, sætte ny PR som løber, cykelmotionist eller noget tredje. Det er også for dig, uanset om du er elite eller amatør.

    • Fysiske sessioner hver måned skræddersyet efter dine mål
    • Program hver måned med træning og øvelser
    • Løbende sparring på mail

    Forløbet skræddersyes efter dine ambitioner. Kontakt Jonas på jj@aarhusfys.dk for at høre mere om, hvordan et forløb kunne være for dig.

    Ofte stillede spørgsmål

    Kan jeg få tilskud til sportsfysioterapi?

    Du skal være opmærksom på, at vores sportsfysioterapeut arbejder uden for overenskomst med sygesikringen. Det betyder, at du ikke kan få tilskud fra det offentlige med en lægehenvisning.

    Er du medlem af Sygesikringen “Danmark”, kan du modtage tilskud derfra jf. deres takster. Læs mere her

    Har du en sundhedsforsikringen eller en ulykkesforsikring, kan du bruge den hos os.

    Er du i tvivl om, hvordan du er dækket, er du altid velkommen til at ringe eller skrive en mail, så hjælper vi dig med at finde ud af det.

    Hvem er sports fysioterapi relevant for?

    Sportsfysioterapi er relevant for alle, der er blevet skadet i forbindelse med sport, motion eller idræt. 

    Sportsfysioterapi er relevant uanset om du er eliteudøver eller amatør.

    Vi behandler alle med samme profesionalisme.

    Hvad hjælper en sportsfysioterapeut med?

    Forebyggelse af skader
    Vores sportsfysioterapeut kan evaluere atleters biomekanik, styrke, fleksibilitet og kondition med henblik på at identificere potentielle risikofaktorer for skader. Ved at udvikle skræddersyede træningsprogrammer og give rådgivning om teknik og forebyggende øvelser hjælper vi med at reducere risikoen for skader under træning og i konkurrence.

    Effektiv behandling af skader
    Når skader opstår, kan vi reducere smerte, forbedre bevægelighed og fremskynde helingsprocessen. Vores ekspertise i behandling af idrætsspecifikke skader kan hjælpe atleter med at vende tilbage til deres sport så hurtigt og sikkert som muligt.

    Optimering af præstationer
    Sportsfysioterapeuter kan hjælpe dig med at forbedre dine præstationer ved at identificere og adressere eventuelle begrænsninger i bevægelse, styrke eller teknik

    Tilpasning af genoptræning
    Vores sportsfysioterapeut laver skræddersyede genoptræningsprogrammer til netop dit behovl Ved at overvåge fremskridt og tilpasse programmet efter sikrer vi en sikker og effektiv rehabilitering, der hjælper dig med at vende tilbage til deres sport på et optimalt niveau.

    Hvad er inkluderet i forløb hos en sportsfysioterapeut?

    Alt efter din skade gør vi en række tiltag, som altid er inkluderet i prisen: Ulstralydsscanning, akupunktur, optapening, elektrisk stimulering, okklusionstræning, laserbehandling og mere.

    Der er INGEN skjulte tillæg og meromkostninger i vores forløb i forbindelse med optapening, en ultralydsscanning eller andet i dit forløb. Alt sådan er inklusiv.

    OBS. Eventuelt udstyr du køber til hjemmet i forbindelse med forløbet er ikke inklusiv.

    Behandling af forskellige problematikker

    Vores sportsfysioterapeut kan behandle alle former for idrætsskader og lave skræddersyede genoptræningsplaner. Herunder kan du læse nærmere om typiske skadesproblematikker:

    KNÆ

    HOFTE

    LYSKE

    ANKEL OG FOD

    MUSKELSKADER

    SKINNEBENSBETÆNDELSE

    Smerter i ankel/fod

    Ankelforstuvning
    Ankelforstuvning er den hyppigste enkeltstående skade og et problem der ofte kommer igen. Vi kan på klinikken hjælpe med at få kontrol over den akutte ankelskade eller få dig ud af den onde spiral med gentagne forstuvninger.

    Det er vigtigt at få tilset en skadet ankel, da bevægelighed, stabilitet og styrke omrking anklen ofte bliver dårligere efter en ankelforstuvning, og dermed hæmmende for ens fremtidige sportspræstationer.

    Vi kan hjælpe med mange ting omkring anklen bl.a. ultralydsscanning, laser, tape, mobilisering og træning.

    Om forløbet er kort eller langt vil vi gøre brug af træning, el-stimuli, occlusion, tape, laser, manuel behandling mm.

    Smerter i akillesscene
    Problemer med akillessener kan optræde både som en akut skade med overrivning eller mere snigende som en overbelastning.

    Har du en akillessene overrivning vil du måske skulle opereres og måske ikke. Lige meget hvad, skal du i længere tid have din fod i en støvle. Der er masser af ting du kan lave, mens du har støvlen på, så kom hellere for tidligt til fysioterapeut end for sent.

    Ved overbelastning af akillessenen vil du eventuelt stadig kunne dyrke sport, men med smerter, og nogle gange slet ikke. Der kan være flere årsager til smerter i akillessenen. Vi kan hjælpe med at finde frem til typen af skade og hvilken behandling, der passer bedst til den type skade. Det kan være en fordel at scanne senen for at se, hvor udtalt skaden er.

    Hælspore
    Det er den hyppigste årsag til smerter under hælen og kommer ofte grundet overbelastning. Det er en smertefuld tilstand som kan give gener ved belastning, men når det er slemt, også i hvile. Det vil ofte være værst om morgenen og når foden skal i gang efter hvile.

    Det gælder om at komme hurtigst muligt til en fysioterapeut ved hælsmerter for at forhindre et langvarigt forløb. Justering af fodtøj, såler, laser, tape og korrekt dosering af belastning kan være nogle af midlerne til at afhjælpe problemet.

    Hælsmerter hos børn
    Morbus Servers eller Severs Syndrom er en tilstand med smerter omkring hælen ved børn i alderen 8-15 år. Smerterne skyldes overbelastning i vækstzonen i hælen pga. træk fra akillessenen, især ved idræt med spring og sprint. Tilstanden opstår oftest pga. øget vækst og styrke i årene hvor børn udvikler sig hurtigt fysisk.

    Som regel vil aflastning lindre, men eksempelvis øvelser og indlæg i skoene vil også kunne hjælpe.

    Smerter i knæ

    Akutte knæskader
    Får du en akut knæskade kan der være flere strukturer, der er skadet, fx. korsbånd, sideledbånd, menisk og brusk. Hvad enten det er operationskrævende eller ej gælder det om at komme hurtigst muligt i gang ved en fysioterapeut. Vi kan hjælpe dig med at blive klar til en operation, genoptræningen efter og også hvis du ikke skal opereres. Selvom du har en skinne på er der stadig mange ting vi kan gøre for at gøre forløbet så godt som muligt. Vi ser mange typer af knæskader til daglig og er derfor eksperter på området.

    Om forløbet er kort eller langt vil vi gøre brug af træning, el-stimuli, occlusion, tape, laser, manuel behandling mm.

    Løberknæ og springerknæ
    Smerter omkring knæet pga. overbelastning skyldes ofte løberknæ og springerknæ. Begge tilstande kan starte akut eller komme snigende og blive gradvist værre. Smerterne vil ofte blive provokeret ved belastninger som især løb og hop. Fortsætter man uden at tilpasse sin træning vil smerterne også kunne være der ved hverdagsting, som at køre bil, gå på trapper og i hvile.

    Løberknæ vil være smerter på ydersiden af knæet, hvor gentagne kompressioner af vævet mellem senebåndet på ydersiden af knæet og knoglen giver irritation.

    Springerknæ er smerter under knæskallen, hvor knæskalssenen får små bristninger, der lettere og lettere bliver udløst ved aktivitet.

    Det er vigtigt at få stoppet forværringen og at komme i gang med de rigtige øvelser og træningsdosering hurtigst muligt. Tape og laser kan være andre behandlingsmuligheder vi også anvender. Vi kan foretage en ultralydsscanning for at afdække problemets omfang.

    Knæsmerter hos børn
    Aktive børn, der får ondt i knæet, har tit problemet Schlatters Syndrom eller Sinding Larsen Syndrom. Det svarer til samme problematik som springerknæ bare ved børn og unge i alderen 9-14 år. Her er det trækket fra knæskalssenen på henholdsvis skinnebenet og knæskallen, der giver en irritationstilstand i knoglen, mens barnet er i vækst.

    Smerterne kan gøre det svært at dyrke sin sport men total aflastning er sjældent gavnligt heller. En optimal træningsdosering, øvelser og anden behandling kan hjælpe barnet igennem skadesforløbet, som ofte er langstrakt fra 6-18 mdr.

    Smerter i hoften

    Skader på labrum eller brusk i hofteleddet kan give smerter dybt i hoften der stråler til lysken,  låret og sjældnere bagud ved ballen. Smerterne vil ofte være aktivitetsrelaterede og kan give nogle dybe klikkende fornemmelser og måske aflåsninger. Ved svære tilfælde kan smerterne være konstante og dermed også i hvile.

    Om du skal opereres eller ej kan vi sætte gang i den rigtige træning og behandling med det samme. Træning vil som regel blive en del af forløbet både for at undgå operation eller inden og efter en operation.

    Muskelskade

    Muskelskader kan være drilske og når de først er kommet, har de det med, at komme igen. De kan opstå pludseligt i én bestemt situation eller komme mere snigende som en krampe, der ikke vil gå væk. De hyppigste steder at få muskelskader er lyske, baglår og lægmuskel, men kan komme i alle kroppens muskler.

    Ved forstrækning og fibersprængning kræves en forsigtig trinvis øgning i belastning og skaderne kan være svære at vurdere ift. hvornår man er klar til sport igen. Der er nemlig dårlig sammenhæng mellem smerter og opheling af muskel, dvs. at man kommer tit til at gå for hurtigt i gang med sport igen, hvorefter skaden vender tilbage. Et forløb ved os vil reducere risikoen for tilbagefald ved at følge vores kriteriebaserede genoptræning. Du vil derfor trygt vide hvornår du kan øge din træning.

    Man kan også få en kompressionsskade, såsom et trælår, hvor muskelfibre går i stykker pga. et slag. Det kræver ligeledes korrekt genoptræning for at det ikke bliver et langvarigt problem.

    Skinnebensbetændelse

    Smerter på enten indersiden eller ydersiden af skinnebenet kan være tegn på skinnebensbetændelse. Det er en irritationstilstand mellem muskel og knogle som oftest skyldes overbelastning i forbindelse med idræt. Der vil være smerter under og efter aktivitet og jo mere man ignorerer det des mindre belastning skal der til før det giver smerter.

    Der kan være flere ting, der kan forårsage tilstanden og vi kan hjælpe med en vurdering af årsager og finde passende behandling. Det kan fx. være akupunktur, tilpasning af fodtøj, tape og træningsdosering.

    Smerter i lyske

    Smerter i lysken kan have mange årsager og bør udredes grundigt for at finde årsagen til problemet. Der kan være sket en skade i muskulaturen omkring lysken, udstrålende smerter fra hoften, lyskebrok og irritation omkring skambenet.

    Få en grundig undersøgelse ved os så vi kan sætte den korrekte behandling i gang. Det kan være relevant med en ultralydsscanning, som vi kan foretage i klinikken.

    Find os

    Aarhus Fysioterapi har to afdelinger, der begge har nem adgang og gratis parkering lige ved døren.

    Brabrand
    Silkeborgvej 620, 8220 Brabrand