Gravidfysioterapi

  • Brabrand

Gravidfysioterapi

Der sker en masse forandringer i kroppen under en graviditet. Du får mere at bære rundt på og flere af dine muskelgrupper udsættes for øget belastning. Det er derfor vigtigt at opretholde en aktiv, stærk og sund krop, og oplever du gener eller smerter under graviditeten, er det vigtigt, at du gør noget ved det. 

Det kan være: 

  • smerter i lænden
  • smerter i bækken
  • ømme led og muskler
  • nakkesmerter
  • rygsmerter

Hvor: Aarhus Fysioterapi – Brabrand

Fordele ved at træne under graviditeten

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man som gravid laver fysisk aktivitet 30 minutter dagligt, da studier viser en række positive effekter herved:

  • Mindsker risikoen for graviditetsdiabetes
  • Reducerer risikoen for inkontinens
  • Reducerer risikoen for svangerskabsforgiftning
  • Mindsker risikoen for graviditetsdiabetes

Lænd og bækkensmerter i graviditeten

Mange kvinder oplever smerter i deres lænd og bækken under graviditeten, og nogle oplever det også efter, de har født.

Tidligere kaldte man bækkensmerter, som man oplever i forbindelse med graviditet, for bækkenløsning. Det er et begreb, vi gerne vil væk fra, da det skaber en unødvendig frygt for, at bækkenet er ved at gå fra hinanden.

Tidligere har man troet, at udløsningen af hormonet relaxin hos gravide kvinder var årsagen til bækkensmerter. Undersøgelser, der måler mængden af relaxin hos gravide, har dog vist, at der ikke er en sammenhæng mellem store mængder relaxin og bækkensmerter. Alle kvinder udskiller hormonet relaxin, da bækkenets ledstrukturer, ledbånd, ligamenter og bindevæv naturligt skal give sin under en graviditet, som forberedelse til fødslen. Der er derfor naturligt at bækkenet skal give sig.

I dag vil vi gerne bruge betegnelsen “graviditetsrelaterede lænde- og/eller bækkensmerter” frem for bækkenløsning.

Op mod 50 % af alle gravide oplever lettere til svære smerter fra deres lænd og bækken under deres graviditet. Den bedste behandling af disser smerter er træning med fokus på ryg, lænd bækken og balder, manuel behandling med fokus på at lindrer muskelspændinger og sørge for smidige muskler omkring bækkenet.

Behandling af lænde- og bækkkensmerter hos Aarhus Fysioterapi
Hvis du oplever lænd- og/eller bækkensmerter i din graviditet så kontakt os og lad os sammen finde en løsning på dine smerter.

Oplever du du ingen smerter i din graviditet, vil jeg anbefale dig at fortsætte med den træning, du allerede laver. Hvis du er i tvivl om, hvad du kan træne, når du er gravid, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi kan give dig råd og vejledning omkring relevant træning. Samtidig tilbyder vi graviditetsforløb på lukkede hold med fokus på den enkelte gravide.

Priser og tilskud

Vi tager både patienter inde og uden for sygesikringen. Det betyder, at du kan få tider med en henvisning fra egen læge.

Med henvisning fra læge
1. behandling:
299,29 kroner
Alm. behandling:
190,30 kroner
Tilskud Sygesikring "danmark"
133,00 kroner (første behandling)
88 kroner (alm. behandling)
Uden henvisning fra læge
1. behandling:
495 kroner
Alm. behandling:
325 kroner
Tilskud Sygesikring "danmark"
133,00 kroner (første behandling)
88 kroner (alm. behandling)

Find os

Aarhus Fysioterapi har to afdelinger, der begge har nem adgang og gratis parkering lige ved døren.

Brabrand
Silkeborgvej 620, 8220 Brabrand