Ultralydsscanning

 • Præcis diagnosticering
 • Målrettet behandling
 • Præcis prognose

Ultralydsscanning hos Aarhus Fysioterapi

Ultralydsscanning er en fuldstændig ufarlig og smertefri undersøgelse. Ultralydsundersøgelsen skaber mulighed for at se muskler, sener, ledbånd, brusk og mange andre strukturer, der kan forklare dine smerter og give en præcis diagnoticering.

Ultralydsscanningen vil blive brugt som diagnoseværktøj i starten af dit forløb, hvorfor ultralydsscanning oftest kun sker én gang.

  Præcis diagnoticering og målrettet behandling

  Ultralydsscanningen er et godt værktøj til at stille en præcis diagnose – eller lige så vigtigt, til at udelukke en alvorlig skade. Ved at stille en præcis diagnose kan vi bedre udforme et skræddersyet behandlingsforløb til dig, så du hurtigere kommer tilbage til en normal hverdag uden smerter.

  Der er f.eks. stor forskel på behandling af en overbelastet akillessene hvis betændelsen sidder midt på akillessenen eller om betændelsen sidder helt nede ved tilhæftningen på hælen. Her vil en ultralydsscanning hurtig finde den rigtige diagnose og dermed rigtige behandling.

  Pris

  Prisen for Ultralydsscanningen er 350 kr. i tillæg til din behandling.

   

  Ofte stillede spørgsmål

  Hvad er en ultralydsscanning?

  Lavpraksis fungerer ultralydsundersøgelsen ved at sende lydbølger ned i vævet som herefter reflekteres tilbage til maskinen og danner et ’live’-billede på skærmen. Ved at scanne i forskellige planer er det muligt at få et 3D-billed af området.

  Du kender måske ultralydsscanning fra graviditetsscanninger – det er fuldstændig det samme princip og endda den samme maskine vi bruger hos Aarhus Fysioterapi.

  Hvad kan man undersøge ved en ultralydsscanning?

  Ved en ultralydsscanning kan langs størstedelen af smerter som relaterer sig til kroppens muskler, led og sener scannes og undersøges: skuldersmerter, albuesmerter, håndledssmerter, hoftesmerter, knæsmerter og ankelsmerter.

  Er en ultralydsscanning ufarlig?

  Ja, en ultralydsscanning er helt ufarlig.

  Ultralydsscanning har været anvendt siden midten af 1960erne. Der er aldrig fundet tegn på skadelige virkninger – hverken hos patient eller behandler.

  Specialuddannet til at foretage din scanning

  Jakob vil står for din scanning. Jakob er fysioterapeut med en kandidatgrad i muskuloskeletal fysioterapi fra Aalborg Universitet. Det gør, at han er uddannet på højeste niveau til at udrede og behandle problemer og smerter fra kroppens led, muskler, sener og knogler.