Ultralydsscanning

  • Lystrup og Brabrand

Ultralydsscanning

Ultralydsscanning er en fuldstændig ufarlig og smertefri undersøgelse. Ultralydsundersøgelsen skaber mulighed for at se muskler, sener, ledbånd, brusk og mange andre strukturer, der kan forklare dine smerter og give en præcis diagnosticering.

Ultralydsscanningen bruges som diagnoseværktøj i starten af dit forløb, hvorfor ultralydsscanning oftest kun sker én gang og i forbindelse med en fysioterapeutisk konsultation.

Priser
650 kroner inkl. fysioterapeutisk behandling eller 350 kroner i tillæg til din behandling.

Hvor: Lystrup og Brabrand

 

FAQ om ultralydsscaning

Hvad er en ultralydsscanning?

Lavpraksis fungerer ultralydsundersøgelsen ved at sende lydbølger ned i vævet som herefter reflekteres tilbage til maskinen og danner et ’live’-billede på skærmen. Ved at scanne i forskellige planer er det muligt at få et 3D-billed af området.

Du kender mĂĄske ultralydsscanning fra graviditetsscanninger – det er fuldstændig det samme princip og endda den samme maskine vi bruger hos Aarhus Fysioterapi – Brabrand.

Hvad kan en ultralydsscanning undersøge?

Ved en ultralydsscanning kan langs størstedelen af smerter som relaterer sig til kroppens muskler, led og sener scannes og undersøges: skuldersmerter, albuesmerter, håndledssmerter, hoftesmerter, knæsmerter og ankelsmerter.

Du kender mĂĄske ultralydsscanning fra graviditetsscanninger – det er fuldstændig det samme princip og endda den samme maskine vi bruger hos Aarhus Fysioterapi – Brabrand.

Er en ultralydsscanning ufarlig?

Ja, en ultralydsscanning er 100% ufarlig.

Ultralydsscanning har været anvendt siden midten af 1960erne. Der er aldrig fundet tegn pĂĄ skadelige virkninger – hverken hos patient eller behandler.

HvornĂĄr er en ultralydsscanning det rigtige?

Ultralydsscanningen er et godt værktøj til at stille en præcis diagnose – eller lige sĂĄ vigtigt, til at udelukke en alvorlig skade. Ved at stille en præcis diagnose kan vi bedre udforme et skræddersyet behandlingsforløb til dig, sĂĄ du hurtigere kommer tilbage til en normal hverdag uden smerter.

Der er f.eks. stor forskel på behandling af en overbelastet akillessene hvis betændelsen sidder midt på akillessenen eller om betændelsen sidder helt nede ved tilhæftningen på hælen. Her vil en ultralydsscanning hurtig finde den rigtige diagnose og dermed rigtige behandling.

Her er 3 mĂĄder, hvorpĂĄ ultralydsscanninger ofte bruges:

Skader og læsioner: Ultralydsscanninger giver detaljerede billeder af muskler, sener, ledbånd og andre blødt væv, hvilket kan hjælpe med at vurdere omfanget af en skade eller læsion og udvikle en passende rehabiliteringsplan.

Muskel- og ledbehandling: Ultralydsscanninger kan hjælpe fysioterapeuter med at visualisere muskler og led under bevægelse og evaluere eventuelle unormale mønstre eller dysfunktioner, hvilket kan informere om behandlingsstrategier.

Graviditet: Ultralydsscanning bruges af sonografer (jordemødre) til at scanne gravide, der undersøger fostrets trivsel og vækst i den gravides mave. Dette gør vores søsterklinik Aarhus Baby Univers. 

Specialister foretager scanning

Ultralydsscanning i Lystrup

Din ultralydsscanning foretages af Jakob Leth i Lystrup. Jakob har, udover sin bachlor i fysioterapi, ogsĂĄ en kandidat i muskuloskeletal fysioterapi og er specialiseret i at foretage scanningen.

  • Lystrup

Ultralydsscanning i Brabrand

Din ultralydsscanning foretages af Jonas Jensen i Brabrand. Jonas sportsfysioterapeut og specialiseret i at foretage scanningen.

Ring pĂĄ telefon 86 25 25 90 for at book i Brabrand

  • Brabrand

Find os

Aarhus Fysioterapi har to afdelinger, der begge har nem adgang og gratis parkering lige ved døren.

Brabrand
Silkeborgvej 620, 8220 Brabrand

Se pĂĄ kort

Lystrup
Skæringvej 110, 8520 Lystrup

Se pĂĄ kort